YÖK Başkanı Teziç hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2006 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Bursa Şubesi, türban konusunda bir gazetede yayınlanan açıklamaları nedeniyle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dernek adına Bursa Adliyesi önünde açıklama yapan Mazlumder Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Gülşah Bahadır, inançlarından dolayı örttükleri başörtüsünün yasaklanması ve haklarının elinden alınmasının, inanç özgürlüğü ve adaletin yok sayılması anlamına geldiğini söyledi.

"Danıştay'ın başörtüsü yasağını sokağa taşıyan kararı, asla kabul edilemez" diyen Bahadır, "Bir ezberden ibaret olan yasakçı görüşler bu ülkenin halkı tarafından kabul görmediği gibi, yasağı genişletme niyeti de hedefine ulaşamayacak, ancak tarihin karanlık ve tozlu raflarında yerini alacaktır" dedi.

Bahadır, Danıştay'ın kararının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, konuya ilişkin bir gazetede çıkan açıklamalarıyla başörtüsü takanları aşağıladığını ve hakaret ettiğini öne sürdü.

Bahadır ve dernek üyeleri, açıklamanın ardından, Prof. Dr. Teziç'e yönelik, "ayrımcılık, hakaret, halkı aşağılama, kin ve düşmanlığa tahrik, kişilerin huzur ve sükununu bozma, yargı görevi yapanları etkileme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarının yer aldığı dilekçeyi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber